tisdag 16 februari 2010

Helg med vykortsväder!

Ja som ni förstår så har vi haft en helt underbar helg men god mat, fint väder och kanon trevligt sällskap. Robban kom upp på Fredagen och då avnjöt vi en god middag med gratinerad fläskfilé & tobleronemoussé. (recept nedan).
http://www.matklubben.se/matklubben/FlamesBoy/kokbok/?id=4381542&recipeid=61880 & http://www.matklubben.se/matklubben/FlamesBoy/kokbok/?id=4381542&recipeid=9741&offset=33
Vi lyckades komma i säng ganska tidigt för vi hade ju stora planer för Lördagen och vi visste att en god natts sömn skulle behövas.

Klev upp en timme före de andra på Lördagen, vid typ halv åtta. var alldeles för nervös för vad tempen skulle visa, ville ju visa norrland från sin bästa sidan för Robban. NEEEEEJJJ! minus 15 grader. men efter en frukost som bestod av färskt, stekt röding och potatis och tankning av skotrar så var det nere på minus 5 grader och strålande sol! Så det bar iväg efter leden mot Bygdsiljum. Vi åkte till slalombacken och köpte lite läsk, det var tokmycket folk och vi ville njuta av lugnet, så upp på skotrarna igen och vi körde tills vi kom till en lugn plats vid en sjö.

Här förtärde vi en kall öl med tillhörande jäger och rökt renhjärta, Finns det något bättre ?


Kvällen blev sedan en lång uppladdning fram till skidskyttet som vi alla vet hur jävligt det slutade. Till det så karvade vi bitar ur en STOR bit gravat ren innanlår, och det mina damer och herrar är det bästa jag haft i min mun!!! så otroligt mört!

På Söndagen så tog vi en låååång promenad runt Burträsket på isen, fantastiskt härligt.

Bilderna säger mer än alla ord jag har i mitt förråd så här kommer några fler...












0 kommentarer: